Find dine skjulte talenter

Sammenligner du dig selv med andre? Det er svært at undgå. En af de ting, du sikkert ser i andre, er typisk de kvaliteter, du gerne selv vil udvikle eller have. Kvaliteter som du selv indeholder.Det kan være, at du ser en af følgende værdier hos andre; selvtillid, arbejdsmoral, mod eller måske venlighed. Det kan også være, at du beundrer deres intelligens, opfindsomhed eller deres forretningssans. Men sandheden er, at vi alle har vores egne styrker og evner. Nogle har vi med fra fødslen, andre har vi tilegnet os over tid.


Du er et naturtalent

Mange mennesker har svært ved at se deres evner og få øje på de unikke talenter, de har. Ofte er det fordi, dine evner og dine styrker er lige så stor en del af dig som dit smil eller grin. Ud over det tror de fleste at et talent ofte er håndgribeligt som at være et naturtalent i fodbold, sang eller politik.


Men tænker du på talent på den måde, så misser du en vigtig pointe. Du kan sagtens have både styrker og evner, der ikke er synlige på den måde. Dit talent kan være, at du er en fantastisk historiefortæller, måske arbejder du godt under pres, er god til at kommunikere med mennesker eller måske er du den, der ser logikken i en diskussion.


Det kan godt være, at det måske er svært for dig at finde ud af, hvad du er god til. Men det er helt sikkert det værd. Hvis du udnytter dine naturlige evner, så vil de give dig et kæmpe forspring, og du vil være meget tættere på at udleve din drøm. En anden stor ting ved, at du udnytter dine evner, er, at du på den måde kan påvirke andre mennesker på en positiv måde.


Alt det leder os frem til spørgsmålet…


Hvordan identificerer du dine styrker, talenter og evner?

Der findes tre effektive metoder, der vil hjælpe dig med at finde dine styrker, talenter og evner.


1. Spørg 10 personer, du kender godt.

Den nemmeste og mest præcise måde at finde ud af, hvad dine evner, styrker og dit talent er, er, hvis du spørger andre mennesker. Hvis du spørger 10 personer i din omgangskreds fra forskellige områder af dit liv, er det så effektivt, at du ikke behøver at følge de efterfølgende forslag.


Forskning viser, at vi som mennesker ikke kan vurdere os selv, når det gælder vurderingen af vores egne evner og styrker. Det gælder lige fra logisk tænkning til kommunikation med andre. Vores fokus er alle mulige andre steder, og vi har derfor svært ved at vurdere os selv. Især alt, der kommer let til os, som vi er dygtige til og derfor ikke tænker over. Hvorimod andre har et meget klarere og bedre syn på os end os selv.


Brug noget tid på at tale med dine nærmeste venner, familie, kollegaer - hvem som helst, som du har kendt. Du skal kun spørge dem, du ved vil give dig et ærligt svar. Undgå mennesker, der kun ønsker at rose dig så som ansatte i din virksomhed. Spørg dem, hvad de ser som dine styrker, og hvilke evner, de syntes, du har. Det er en meget sjov øvelse, hvor du vil få ting at vide om dig selv, som vil overraske dig.


2. Hvornår mistede du din tidsfornemmelse?

Hvis du ikke har 10 personer, du kan spørge, eller hvis du ikke har lyst, så findes der andre metoder.


Kan du komme i tanke om tidspunkter i dit liv, hvor du har lavet noget, hvor tiden fuldstændig er løbet fra dig? Hvor du ikke har bemærket, hvor længe du har brugt på det, du var i gang med? Det kunne være, at du skrev i din notesbog, lagde puslespil, spillede på et instrument, designede et hus, en brochure eller en hjemmeside.

Prøv at finde disse øjeblikke frem. Dem, hvor du blev helt opslugt af det, du lavede, og hvor du glemte alt omkring dig - inklusiv dig selv. Disse øjeblikke kan give dig værdifuld information, om hvor dine evner og styrker ligger. Grunden til det er, at når du oplever denne ”forsvinden”, er du i gang med noget, der involverer din styrke, dine evner og dit talent.


3. Hvor ligger din passion? På linje med det, du er god til, er de ting, du elsker og har en passion for, og ligesom en tilstand af flow er et tegn på, at vi virkelig nyder noget, så betyder passion, at det bliver mere ubesværet for os at udføre en given opgave. Og når det er lettere for os at udføre en opgave, er vi naturligvis bedre til det.


De ting, du elsker og har en passion for, har du potentiale til meget hurtigere og meget lettere at udmærke dig ved i forhold til en gennemsnitlig person. Uanset om du er naturligt egnet til aktiviteten eller ej, vil din passion for det gøre dine fremskridt hurtigere end noget andet. Ofte er det denne passion og evigt brændende entusiasme, der resulterer i storhed hos mennesker.


Du er ikke på denne planet for at være som alle andre. Du har unikke styrker og talenter, som ingen andre har. Så tag den nødvendige tid til at opdage dine styrker, så du kan begynde at bruge dem. Det vigtigt at lære at være den bedst mulige version af dig selv.

Da jeg fandt ud af, hvad mine gaver er, begyndte jeg at dele dem med alle, jeg stødte på. Og det har gjort en fænomenal forskel i mit liv og i utallige andres liv.


Gør det til et kardinalpunkt at udvikle dine styrker - de ting, der gør dig unik - så meget, som du kan i dette liv. For hvis du vil udmærke dig ved noget, er det ikke nok at rette dine svagheder; du har også brug for at udnytte dine gaver i det største omfang, du kan.40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle